Cele mai bune bancuri mioritice

Bancuri cu ardeleni Doi ardeleni se suie într-un tren ca să se întoarcă acasă. După vreo oră de mers, parcă încep să bănuiască că au greșit trenul. Când vine controlorul, unul din ei își face curaj și-l întreabă: – Domnule, nu te supăra, trenul ăsta mă duce la Cluj?

Nu. După câteva momente de tăcere, al doilea ardelean întreabă: – Dar pe mine?


Nevasta ardeleanului bagă divorț. La judecător: – Domnule, de zece ani suntem căsătoriți și nu am făcut încă dragoste! Judecătorul către ardelean: – Tu ori nu vrei, ori nu poți, ori nu știi… – De putut pot, de vrut vreau și de știut știu… Dar nu înțeleg ce atâta grabă!


Doi ardeleni stau pe marginea unei străzi: -Mă crezi că pot trece strada asta în 10 minute? -Dar ce, mă, ești fulger??


Turistul într-un sat din Ardeal; – Auzi bade, în satul asta, unde fierbeți voi palincă? – Dapăi, domnule dragă, vezi dumneata biserica aia? – Da. – No, numa acolo nu!

Ion coseşte într-o vale, apare Gheorghe în vârful dealului şi îi strigă: – Ioane, o murit soacră-ta! Ion coseşte în continuare impertubabil. Gheorghe coboară până jumătatea dealului şi strigă din nou: – Ioane, o murit scoacră-ta! Ion nu zice nimic, continuă să cosească. Gheorghe vine lângă el. – Mă, Ioane, tu nu mai auzi? O murit soacră-ta! – Ba aud, mă, Gheorghe! Dar întâi munca şi apoi distracţia!


Bancuri cu moldoveni Știți cum zic moldovenii la „Războiul Stelelor”? – Galshiava pi sher! De ce țin moldovenii târnăcopul lângă televizor? Când se strică un canal, sapă altul. În gară un moldovean întreabă: -Cât costă un bilet la vișeu? – 20 de lei. – Decât să dau 20 de lei, mai bine fac pe mine.


Un moldovean parchează Dacia sa. Vine altul şi îi loveşte maşina. Moldoveanul: – Vaaai di mini şî di mini!! Şi-ai facut cu dăşioara me’? Cu iasta îmi duşem copiii la şcoala şî-mi cîştigam pânea! Da’ di ci îi a me’ strâcatî şî a ta nu?! – Pai, a mea este Audi! -Audi, audi, da di şi nu vedi?


– Mă, Marine, tu ştii ce-i acela un chilot, băi? -Da’ cum sa nu? Ăla care chilotează avioane

Bancuri cu olteni Doi olteni dormeau pe o bancă dintr-un parc din Bucureşti. La un moment dat se apropie de ei un poliţist: — Ce faceţi voi aici?? — Păi… eu nu am casă, nu am nici serviciu, aşa că dorm aci. — Şi tu? — La el – în vizită. 

Cum prinde olteanul un iepure? Se ascunde în tufiș și face ca morcovul Doi olteni, Ion și Gheorghe voiau să sape o groapă pentru a sădi un pom. Sapă oltenii ce săpa și la un moment dat Ion îl întreabă pe Gheorghe: -Bă, Gheorghe, dar noi ce facem cu mormanul asta de pământ care s-a strâns? -Bă, Ioane, nici atât nu te duce capul. Păi săpam o altă groapă pe care o umplem cu pământul din prima groapă.

Un oltean, într-un taxi, coboară o panta, cu mare viteză. Şoferul: – Suntem pierduţi! – De ce? – Nu mai funcţionează frânele şi nu am cum să opresc. – Opreşte măcar aparatul de taxat!

Leave a Comment